Türkiye Gayrimenkul Pazarına Yönelen Yurtdışı Yatırımcı İlgisinin Nabzını Tuttuk
Sektörün öncü derneği için 48 ülkeden 410 yatırımcıyla gerçekleştirdiğimiz ve odağında Türkiye gayrimenkul pazarına yönelik "yurtdışı yatırımcı içgörüsü" olan araştırmamızı tamamladık. Projemizde B. Krallık ve Türkiye gayrimenkul pazarlarını "rekabet" ve "ilham" kavramları ışığında okuduk.
Bölgesinde yükselen bir gayrimenkul pazarı olan Türkiye, 2019 yılında yurtdışı yatırımcılara 45 bin 483 adet konut satışı gerçekleştirirken, bu satışlardan yaklaşık 7 milyar $ civarında gelir elde ettiği tahmin ediliyor. TÜİK verilerine ise 2013 yılından 2020'nin Ekim ayına kadar toplam 210 bin 962 konut yurtdışı yatırımcı tarafından talep görmüş durumda. Diğer yandan, 2015-2020 yılları arasında Türkiye pazarına en çok ilgi gösteren yatırımcı kaynak ülkeler; Irak, İran, S. Arabistan, Rusya ve Kuveyt olarak sıralanıyor. Sektör temsilcileri, 2023 yılında gelirlerini iki katından fazlasına çıkartarak 15 milyar $ hedefine ulaşmak için çalışıyor.
Biz de AGS Global olarak, sektörün öncü derneği için Türkiye gayrimenkul pazarına yönelen "yurtdışı yatırımcı içgörüsüne" odaklandık. Türkiye imajının ve gayrimenkul sektörünün yurtdışı yatırımcılara daha "katma değerli" erişiminde avantaj, dezavantaj, fırsat ve tehditlerine odaklandık. Araştırma kapsamında dünyanın en büyük "yabancıya gayrimenkul satışı" yapan pazarlarından B. Krallık'ı hem bir rakip hem de "ilham verici bir örnek" olarak ele alırken, Türkiye'nin bölgesel bir oyuncudan küresel aktörlüğe yükselmesi için stratejik bir yol haritası hazırladık. Sektörün lider derneği ile gerçekleştireceğimiz yeni çalışmalarla desteklenecek araştırmamızın, Türkiye gayrimenkul sektörü temsilcilerine ve en büyük değerimiz olan "Türkiye imajına" katkı sunacak olmasından dolayı mutluyuz.
Siz de AGS Global'in İnşaat, Gayrimenkul ve Altyapı kategorisinde sunduğu araştırma çözümlerinden faydalanın, fırsatları lehinize çevirin, rakiplerinizden pozitif ayrışın.