Bilgi Talep Formu

İhracat Yol Haritası Araştırmaları

KOBİ'leri yurtdışı hedef pazarlarda başarıya ulaştıracak Pazara Giriş Projesi'nin hazırlanmasında akredite yönetim danışmanı AGS Global'den destek alın, firmanızın durumunu ve pazarınızı tanıyarak kesintisiz global büyüme yolculuğuna odaklanın.
blog image

"Siz müşterinizle ilgilenmiyorsanız, rakibiniz ilgilenecektir- Bob Hooey

 

Global pazarlara açılma fikri KOBİ'ler için oldukça zorlu ancak fırsatlarla dolu bir karardır. Bu müthiş cazibenin etkisiyle her geçen gün daha fazla KOBİ uluslararası sulara ayak basmaktadır. Uluslararası pazarlarda olmak cirosal yapının pozitif yönde dönüşümünü sağladığı gibi, daha fazla görünürlük sunarak markaları güçlendirir ancak riski çeşitlendirir.

Uluslararasılaşma süreci şirketin hayatta kalması ve büyümesi için gereklidir ancak bu projeler genellikle uzun olgunlaşma dönemleri gerektirir. İster yeni bir ulusal pazar ister yurt dışına taşınma olsun, herhangi bir yeni hedef pazara girmeyi değerlendirirken, hedef pazarı baştan sona bilmek çok önemlidir.

Organizasyonlarını ulusal bir oyuncudan uluslararası bir oyuncuya başarılı bir şekilde dönüştüren iş liderleri, genellikle yerel müşteriler, zevkler ve gelenekler hakkındaki derinlemesine anlayışlarıyla öne çıkarlar.  Bu derinlemesine anlayışa sahip olmak ve bu dengeyi bulmak, yalnızca ürün veya hizmeti yeni hedef pazara uyarlamayı gerektirmez; aynı zamanda bir şirketin büyümesini daha da desteklemek için yeni pazardan doğru yerel yetenekleri çekmesini sağlamakla da ilgilidir. Hayata aile şirketi olarak başlayan KOBİ'ler için bu, genellikle hazırlıksız oldukları zorluklarla dolu bir koddur.  Bu kodu çözebilmek ise hedef pazardaki müşterinin kültürünü ve satın alma alışkanlıklarını daha iyi anlamayı gerektirir. Bunun yolu ise pazar araştırma raporlarıdır. 

Pazara Giriş Projesi Desteği Nedir?

Ticaret Bakanlığı'nın Pazara Giriş Projesi Hazırlama Desteği bu açıdan KOBİ'lerin sürdürülebilir ihracat artışını sağlamaya odaklanmış eşsiz bir kılavuzdur. Bu sayede firmalar yeni hedef pazarlara ulaşabilir, pazara giriş, pazarlama ve markalaşma stratejilerine yatırım yapabilir ve dahası uygulama planı ve bütçelerini içeren danışmanlık ve rapor hizmeti giderleri devlet tarafından %50 oranında desteklenir.

Pazara Giriş Proje Desteği şu başlıkları içerir: 
• Şirketin mevcut durum / değer zinciri / rekabet analizi 
• Hedef Pazar Analizi 
• Her bir Hedef Pazar için * Pazara Giriş Stratejisi * E-ihracat Stratejisi


Sunulan Proje Bakanlık tarafından içerik, şekil ve bütünlük açısından incelenirken, başvuru dahilinde sunulan belgelere yönelik olarak yapılan ön inceleme çalışmasında şirkete ilişkin aşağıdaki konulardaki yetkinlikler de değerlendirilir: 
a) Mevcut üretim yetkinliği ve geliştirme potansiyeli
b) Pazarlama ve satış
c) Bilgi sistemleri yönetimi
ç) Finansal performans
d) Organizasyon ve insan kaynakları
e) Üst yönetimin projeyi sahiplenme düzeyi

Pazara Giriş Projeleri Destek Oranı Nedir?

Bu destek ile KOBİ niteliğindeki firmalar proje başına 361.000 TL’ye kadar %50 oranında hibe almaya hak kazanmaktadır. Bir şirketin tüm ticari ömrü boyunca en fazla 2 proje hazırlama hakkı vardır.

 

AGS Global Pazara Giriş Proje Desteği kapsamında Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş ilk akredite yönetim danışmanlığı firmasıdır ve Pazara Giriş Proje Desteği içerisinde en önemli unsurlardan olan hedef pazar araştırmalarında yıllara dayalı yetenekleriyle güvenilir bir çözüm ortağıdır.

 

: İhracat Yol Haritası Araştırmaları ile Pazara Giriş Projenizin hazırlanmasında akredite yönetim danışmanı AGS Global'den destek alın, firmanızın durumunu ve pazarınızı tanıyarak kesintisiz global büyüme yolculuğuna odaklanın. 

İhracat Yol Haritası Araştırmaları ile ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?

Hedefe ulaşmanız için sizinle çalışmaya hazırız